این مطلب را معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جلسه مشترک با اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی و سازمان های مردم نهاد سلامت آذربایجان غربی عنوان کرد.

این مطلب را معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جلسه مشترک با اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی  و سازمان های مردم نهاد سلامت آذربایجان غربی عنوان کرد. 
در این جلسه که 23 دی ماه 1395 در سالن جلسات دفتر ریاست دانشگاه برگزار گردید دکتر ایازی ضمن تقدیر از اقدامات دانشگاه و خیرین عزیز و اینکه اقدامات خیرین برای همیشه ماندگار شده و باقیات صالحات هست گفت : توسعه مشارکت های اجتماعی ، اقدامات پیشگیرانه از بیماری ها ، ارتقای مشارکت بین بخشی و موضوع آسیب های اجتماعی از جمله اولویت های معاونت امور اجتماعی می باشد.

 

وی در ادامه بر اهمیت عوامل اجتماعی در سلامت جامعه اشاره کرده و گفت : در مقوله عوامل اجتماعی لازم است زمینه مشارکت آحاد جامعه را در حوزه سلامت ایجاد نمود و باید انگیزه این مشارکت را نیز بوجود آورد و برای این امر تشکیل سازمانهای مردم نهاد عرصه سلامت و کانونهای اجتماع محور بسیار کمک کننده است و برای نیل به اهداف سلامت باید این سازمانها را باور داشته باشیم و زمینه فعالیت و مشارکت آنها را فراهم نماییم و به آنها از منظر فرصت نگاه کنیم نه تهدید .

معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر رویکرد سلامت جامعه محور تاکید کرده و گفت : در این رویکرد مردم مسائل را بیان می کنند و مطالبه گر مجموعه مدیریت سلامت برای حل مشکلات می باشند که شاید برخی موارد آن تلخ باشد ولی در دراز مدت کمک کننده به مدیریتهای سلامت است .

 

در این جلسه دکتر آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی نیز طی سخنانی بر اهمیت مشارکتهای اجتماعی در ارتقای سلامت جامعه تاکید کرده و گفت : استراتژی اصلی دانشگاه در ترویج مشارکتهای اجتماعی عرصه سلامت ، فرهنگ سازی  است .

وی در ادامه به اقدامات ارزشمند انجام یافته در ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ساکنین حاشیه شهر ها اشاره کرد و گفت : انعقاد تفاهمنامه همکاریهای مشترک سازمانهای دخیل در امر ارتقای سلامت حاشیه شهر ها با دانشگاه علوم پزشکی استان  نمونه بسیار مهم در جلب مشارکتهای اجتماعی و همکاریهای بین بخشی عنوان کرد .

دکتر آقازاده ضمن تشکر از حمایتهای استاندار سلامت جو و خیر محور استان از حوزه سلامت  پیشنهاد داد با همکاری استانداری ، شهرداری ،  دانشگاه و خیرین ساختمان مستقل برای سازمان های مردم نهاد حوزه سلامت در ارومیه و تجمیع این سازمانها در آن ایجاد شود.

دکتر تقی زاده قائم مقام رئیس دانشگاه در امور مشاکتهای اجتماعی ، سازمانهای مردم نهاد و خیریه های سلامت استان نیز در این جلسه به ارائه گزارش عملکرد حوزه مشارکتهای اجتماعی پرداخت .

وی تشکیل جلسات و انجام نشست های کارشناسی با دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی مرتبط با سلامت بمنظور بررسی نحوه تعامل، هماهنگی و همکاری های بین بخشی در توسعه مشارکت های اجتماعی حوزه سلامت ، تشکیل کارگروه نیازسنجی با حضور معاونت های دانشگاه بمنظور بازنگری و اولویت بندی نیازهای حوزه سلامت در راستای هدایت کمکهای خیرین ، برگزاری جلساتی با حضور نمایندگان سمن های عرصه سلامت جهت بررسی اولویت های نیازمندی آنان ، تهیه بانک اطلاعاتی سمن های حوزه سلامت استان و ایجاد سایت الکترونیکی برای امور مشارکتهای اجتماعی دانشگاه به آدرس ejtemaee.umsu.ac.ir بعنوان بخشی از اقدامات انجام یافته در این حوزه بیان کرد .

 

دکترعطاپورمدیرکل اموراجتماعی استانداری آذربایجان  غربی دیگر سخنران این مراسم بود که از ایجاد معاونت امور اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بعنوان یک الگوی موفق نام برده و گفت : توسعه سازمانهای مردم نهاد از اولویت استانداری آذربایجان  غربی در دولت یازدهم بود که با بیش از 50 سمن امسال موفق شدیم رتبه دوم کشوری را در توسعه کمی و کیفی سازمان های مردم نهاد  کسب نماییم.

وی دو اتفاق خوب در حوزه سازمان های مردم نهاد عرصه سلامت را در استان تشکیل مجمع خیرین سلامت و ایجاد ارتباط ساختاری با سازمان های مردم نهاد سلامت عنوان کرد.

 

دکتر انتظار مهدی معاون بهداشتی دانشگاه در این جلسه به ارائه گزارشی از طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و در حاشیه شهر ها پرداخت .

وی مهمترین هدف نظامهای سلامت را تامین عدالت در سلامت در سه مولفه پاسخگوئی نظام سلامت، توزیع سلامت و کاهش هزینه های کمرشکن بصورت عادلانه بین تمام گروههای سنی و جنسی در تمام جغرافیای سیاسی عنوان نمود .

دکتر انتظار مهدی پاسخگویی جامع به انتظارات و نیازهای مردم حاشیه نشین(کاهش مخاطرات- کنترل بیماریها) ، ترویج شیوه زندگی سالم ، هماهنگی در پاسخ جامع به نیازهای ارتقای شاخص های سلامت(افزایش امید زندگی مشابه سایر احاد جامعه) حاشیه نشینان با مشارکت بین بخشی(شهرداری، آموزش و پرورش، بهزیستی و..)،   افزایش رضایتمندی  مردم حاشیه نشین از خدمات نظام سلامت را از اهداف برنامه تامین مراقبت های اولیه سلامت در حاشیه شهرها و سکونت گاههای غیررسمی بیان نمود .

 

گفتنی است در این جلسه نمایندگان سازمان های مردم نهادسلامت از جمله مجمع خیرین سلامت ، انجمنهای  MS ، اوتیسم، کبدی ، دیابت، تالاسمی و کانون هموفیلی  مشکلات ، انتظارات ، توانمندی ها و اقدامات خود را تشریح کردند.

پخش نماهنگ حاشیه شهر و اقدامات مجمع خیرین سلامت از دیگر بخشهای این نشست بود .

 

 


تاریخ: ۱۳۹۵/۱۰/۲۵ ۱۴:۱۰ | دفعات بازدید: ۲۳۶۷ بازدید